KaWaN-kaWaN

Thursday, November 1, 2012

3
Komen

Aku dan KQT ?




Hari yang sangat bersemangat untuk aku kerana berjaya jugak bukak belog. Sesungguhnye kemalasan aku berlipat ganda hari ke hari. Okeyh sekian aku merepek.


KQT ? Apakah ? Sebenarnye aku pun tak tahu nama KQT tuh ape. hewhew.
Okeyh ney berkaitan tempat aku LI. Apa itu LI ? LI itu Latihan Industri lah shayanggg !
Tak tahu jugak ? Haaa, sama erti dengan praktikal lahh. Haiyoo. Tak tahu jugak ? Lempang tahu tak ?




Kisahnye dah lama, tapi baru hari ney aku nak update entry yang dah bertahun berhabuknye pun. Okeyh  nampak sangat aku tipu. hewhew. Sebenarnye Program KQT dibuad pada Hari sabtu bersamaan 20 Oktober 2012. See, I told youuuu ! mane ade bertahun kannn. hehehe. 




Program ney dilakukan untuk mengerat hubungan antara staff Shamawar dan Shamawar Elektrika. Boleh dikatakan semua staff lahh. Lagipun Company buad Program KQT 4 kali setahun. Dengar ceramah, main game. Lebih kurang macam tuh lah. Sebenarnye bab-bab nak kumpul beramai ramai aku kurang gemar sebenarnye. Lagi2 kacaw jadual aku nak pergi TIME SQUARE ! mane tak hangin ! penat merancang, hape pun tak jadi ! 


Dalam masa yang sama, company akan menyambut birthday staff kesayangan ney untuk bulan July, August dan September. Walaupun tak seberapa, tapi ia adalah satu kenangan yang tak dapat dilupakan. Sambut birthday beramai ramai. kan suwet macam tuh ?



Walaupun aku bulan September, budak praktikal dikecualikan, hanya staff jeh. Walaupun kejam tak ajak aku sekali, aku tetap dapat makan kek, baik kan company aku ? *amek hati*




 Time dengar ceramah masih sempat posing. Hewhew. Kami peduli ape ye dok ? Macam peribahasa orang dulu dulu, sambil dengar, tangkap gambar. Ehhhh ~




Sarapan pagi yang menyelerakan. *sila jeles*


Masa kiteorang kene main satu permainan, cuba teka permainan ape ? permainan KATAK dan KODOK. KATAK ! see ! Datin pun suka katak *Amek hati, mane tahu naik elaun bulan ney. hewhew* 
Aku tak paham sepatah haram pasal permainan ney sebenarnye, aku cuma eksited bila ianya berkaitan pasal katak. hewhew. Masa bahagikan kumpulan, aku dapat satu kumpulan yang kepala gila gila. Ce teka ahli kumpulan aku ? Teka lah teka lah !



Tadaa ! ney lah ahli kumpulan Nujum Pak Belalang. Ehhhh. Orang kuat Shamawar ney. Jangan main main. :D
Rupa rupanye program KQT ney tadew lah seburuk yang aku sangka. Program ney menjadikan aku tegur semua orang. eehhh, tipu lah semua orang. ade lah 3 atau 4 orang aku malu nak tegur. Tapi sekurangnye aku tegur orang yang aku tak pernah tegur. Acane tuh ? Okeyh lupakan. Dannnn, program ney aku dapat merasakan satu hubungan iaitu hubungan KEKELUARGAAN. Seronok dapat join program ney.
         


Dan kenangan ini akan aku simpan dalam kotak supaya bila masa tua, aku boleh tunjuk dekat anak, cucu, cicit pasal benda alah ney. 




 Kami budak Praktikal yang berwawasan ! :D











So, Conclusionnye disini. . .

Pengalaman berkerja tak semua manis dan tak semua pahit. Adat lah hidup kene rasa masam, manis, pahit, tawar. Kalaw tak rasa semua tuh, baik pergi terjun lombong. Dan aku mengakui, aku merasa semua tuh, merasa bagaimana cara ketawa terbahak bahak, bagaimana cara mengawal emosi ketika kene marah, bagaimana perasaan bila berhadapan dengan orang yang berpangkat besar. Dan dapat mengenali setiap sifat manusia yang ade dekat Shamawar. 

Sedikit sebanyak aku dapat tengok dan rasa semua tuh. Mungkin mula mula aku menyesal praktikal ney, tapi sekarang pun rasa menyesal lagi. hahahaha. Okeyh joke. Tak payah nak kerut dahi sangat dengan ape yang aku cakap. Lempang nak ? 

Akhir sekali aku nak cakap, aku akan mula rindu bila habis praktikal nanti. Yelah, yang pasti duit makin sikit dan aku mungkin tak akan dapat rasa suasana macam ney lagi. Sekian ~

Terima Kasih kerana sudi meluangkan mase untuk membace entry ini

3 comments:

Nurul Aini said...

singgah sini dan follow juga dari http://www.mksyahir.com/2012/11/senarai-blogwalking-bloglist-november.html

^__^

Mk Syahir said...

wahh..meriah..meriahh

inche hlovate said...

meriah tempat Li hang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT ini adalah Hak milik mr.katak !